Rondetafelgesprek: hoe maken we renovatie weer sexy?

Rondetafelgesprek: hoe maken we renovatie weer sexy?

Onze steden krijgen het zwaar te verduren. Niet alleen moeten we uitbreiden, maar ook verdichten, verstevigen en veranderen. Het antwoord wordt vaak gezocht in nieuwe oplossingen. Zonde, want de bestaande stad is bron van materialen, innovaties en kansen om aan al deze opgaven (en meer!) te werken. Alle deelnemers zijn intussen bekend.

Hoe? Dat is de hamvraag. Onze steden zijn overvol, dus bouwen betekent meestal slopen of transformeren. Beide opties brengen de nodige complexiteit met zich mee. Toch is dat beter dan nieuwbouw, zegt ook Jeroen de Willigen, creatief directeur bij De Zwarte Hond: “Er wordt soms gedacht dat we een totaal andere stad nodig hebben, maar steden die al duizenden jaren oud zijn, hebben zich juist aangepast.” (lees hier een uitgebreid interview met De Willigen)

Het nut en de noodzaak voor renovatie en transformatie zijn overduidelijk, maar hoe pakken we dit idealiter aan? Wat is er nodig om op te schalen of te innoveren? Wat is hierin de rol van de architect, overheid of ontwikkelaar? Hoe nemen we de bestaande stad serieus? Hoe maken we renovatie weer sexy?

Deze vragen staan centraal tijdens het Rondetafelgesprek: hoe maken we renovatie weer sexy? tijdens de Inspiratiedag Renovatie. Het gesprek vindt plaats op de beursvloer, tegenover de stand van Acquire Publishing (0.09), van 13:00 tot 13:45 uur.

De deelnemers

  • Jeroen de Willigen, creatief directeur bij De Zwarte Hond
  • Saskia Oranje, partner bij DOOR architecten
  • Michiel Susebeek, solution manager bij Saint-Gobain Projects
  • Carina Nørregaard, architect bij LIAG architecten en bouwadviseur
  • Liselotte Klerk, master Architectuur aan de TU Delft

Mis het niet; meld je nu gratis aan!

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven