De beste methode voor vraag en aanbod van circulair materiaal

De beste methode voor vraag en aanbod van circulair materiaal

Op 21 april tijdens de Inspiratiedag Renovatie woon je onder andere een sessie bij van BlueCity en GBN Groep. Zij werken samen aan de transformatie van BlueCity, oud Tropicana, waarbij circulair slopen de orde van de dag is. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan: hoe gebruiken ze zoveel mogelijk materialen hoogwaardig? Welke samenwerking moet er ontstan tussen de bouwsector en sloopbranche/miningsector?

De bouw- en vastgoedsector moet grote stappen zetten om CO2-uitstoot en afval te reduceren. Bij BlueCity werken ze naar een gebouw waar verschillende oplossingsrichtingen zichtbaar zijn of worden. Voorbeelden hiervan zijn circulariteit in hergebruik, toepassing van biobased materialen en standaardisatie in design en afmetingen. Ondanks de bouwmethode staat één ding vast: er zijn geschikte materialen nodig, maar waar zijn die?

De Mining Groep levert hier een bijdrage aan door circulair te slopen. Dit betekent dat ze binnen de randvoorwaarden van het project zoveel mogelijk producten en materialen hoogwaardig hergebruiken binnen de regio. Dit doen ze samen met ketenpartners die ervoor zorgen dat de producten en materialen voor de keten behouden blijven.

Het grootste knelpunt in de transformatie van BlueCity, oud Tropicana, is het vinden van geschikte materialen. Samen met sloopbedrijven (bij. de Mining Groep) wordt gezocht naar de beste methode om vraag en aanbod te matchen, maar dit lukt niet altijd. Welke lessen hebben zij tot nu toe geleerd in deze transformatie en welke samenwerking moet er ontstaan tussen de bouwsector en sloopbranche/miningsector?

Je hoort het in twee verschillende sessies tijdens de Inspiratiedag Renovatie. Bekijk hier het volledige programma.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven