Thomas Bögl

Thomas Bögl

Functie:
directeur, architect LIAG architecten en bouwadviseurs

Organisatie:
LIAG Architecten

(1968) is architect en partner bij LIAG architecten en bouwadviseurs. Wat doet een gebouw met een mens? Deze vraag fascineert mij. Vrijwel onze hele leefwereld is door mensenhanden vormgegeven. Architectuur moet daarom voorwaarden scheppen voor het geluk van de gebruikers. Dat betekent dat een gebouw een plek moet zijn, waar mensen zich thuisvoelen en waar zij het beste uit zichzelf weten te halen. Dat betekent ook dat een gebouw zich moet bewijzen in de tijd. Onze projecten kennen om die reden een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid. Dat is onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij toe.

Enkele recente projecten waar Thomas samen met het LIAG-team aan heeft gewerkt:

Transformatie van Haagse V&D tot universitair centrum: Na jarenlange leegstand neemt hier  de Universiteit Leiden zijn intrek. Het is een aanwinst voor de stad én de nieuwe gebouwgebruikers.

Onderwijsgebouw Aurora, Wageningen: Dit gebouw onderstreept de missie van Wageningen University & Research, namelijk: To explore the potential of nature to improve the quality of life.

Keizer Karel College, Amstelveen: Deze middelbare school voegt met een grootschalige vernieuwbouw een nieuw hoofdstuk toe aan de 65-jarige bestaansgeschiedenis.

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Utrecht: Deze organisatie wil ieder kind met kanker genezen, met een optimale kwaliteit van leven. De architectuur ervan draagt hieraan bij. Het is een ‘healing environment’

« Naar het overzicht

Terug naar boven