VKG Keurmerk

Postbus 1
3430BL Nieuwegein

T: 030-7509801


Het VKG Keurmerk is dé branchevereniging voor leveranciers en fabrikanten van kunststof kozijnen. De vereniging bewaakt de kwaliteit van product en proces en werkt aan duurzame innovatie. Gezamenlijke verantwoordelijkheid is hierin belangrijk. Dat betekent dat er zicht is op de hele keten en dat partijen bij elkaar worden gebracht om samen stappen te maken. Zo zijn de lijntjes met Den Haag en Brussel kort. VKG Keurmerk zit om tafel bij gesprekken die relevant zijn voor de branche en de toekomst van de bouwwereld.  

Wanneer een fabrikant of leverancier voldoet aan de hoge standaarden, mag het keurmerk gevoerd worden. Er wordt met de complete keten samengewerkt om de 4 zekerheden te waarborgen. De voorwaarden zijn strenger dan de Europees geldende wet- en regelgeving omtrent kunststof kozijnen. Er wordt doorlopend gewerkt aan innovatie, op gebied van productkwaliteit, (bij)scholing voor monteurs en duurzaamheid.

De doelstellingen van de branchevereniging zijn vastgelegd in vier zekerheden voor de particuliere en zakelijke markt:

  • Kwaliteit
  • Garantie & waarborgfonds
  • Controle & transparantie
  • Duurzaamheid

Voor beide markten zijn er stevige garantieregelingen. Deze worden afgegeven door de leveranciers en nog eens extra verzekerd door het keurmerk zelf.

Circulariteit en recycling hebben speciale aandacht. Het kunststof van afgeschreven kozijnen kan gerecycled worden tot waardevolle grondstoffen voor nieuwe kozijnen. Het VKG Recyclesysteem is opgezet met het doel 100% van de oude kunststof kozijnen te recyclen. Momenteel wordt in de zakelijke markt 75% van alle kozijnen gerecycled. Aannemers en projectontwikkelaars kunnen een waardevolle bijdrage leveren door dit aantal omhoog te brengen en afgeschreven kozijnen in te leveren.

VKG Keurmerk is er van overtuigd dat de bouwwereld samen de verantwoordelijkheid moet dragen om verschil te maken. Goede initiatieven en innovatie hierin moeten gesteund worden. Als branchevereniging trekt VKG Keurmerk graag die kar.

VKG Keurmerk
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
030-750980
info@vkgkeurmerk.nl
www.vkgkeurmerk.nl

Social Media

Linkedin   Facebook   Youtube   

« Naar het overzicht

Terug naar boven